The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Disney отговориха на критики oт Peter Dinklage
Disney отговориха на критики oт Peter Dinklage
Снимка: БТА
Disney отговориха на критики oт Peter Dinklage Сряда, 26.01.2022 г., 13:11 ч. Актьорът е недоволен от обявения игрален филм за Снежанка и седемте джуджета

Актьорът Peter Dinklage остро критикува филмовото студио Disney за новия му проект - игрален филм по анимацията “Снежанка” от 1937 г. Носителят на “Еми” коментира, че е компанията претендира за прогресивно отношение от една страна, а от друга подготвя стереотипна история за седем джуджета, които живеят в пещера. Dinklage, който е вероятно най-известният представител на общността на малките хора в света благодарение на участието си в “Игра на тронове”, се възмути и каза, че изглежда не е направил достатъчно, за да се промени отношението към хората като него. 

От Disney отговориха, че именно за да избегнат стереотипите в класическата приказка, планират нов подход към историята и конкретно към джуджетата, като работят заедно с представители на тази общност за новия си филмов проект. 

По новият филм за Снежанка се работи от три години, а в екипа са привлечени и консултанти, също както при разработката на игралните версии на “Аладин” и “Мулан”. 

За ролята на Снежанка е избрана американската актриса с колумбийски корени Rachel Zegler, която стана известна с участието си в “Уестсайдска история” на Steven Spielberg. За филма са ангажирани също носителят на награда “Тони” Andrew Burnap и звездата от “Жената чудо” Gal Gadot, която ще бъде Злата кралица. Режисьор на продукцията е Marc Webb.

 

Коментари