The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Disney ще правят филм за първия Дисниленд
Disney ще правят филм за първия Дисниленд
Снимка: БТА
Disney ще правят филм за първия Дисниленд Сряда, 13.10.2021 г., 08:21 ч. Той ще бъде режисиран от Дейвид Гордън Грийн

Съобщава се, че Disney Studios работи по филм за създаването на Дисниленд. Твърди се, че филмовото студио разработва продукция за своя основател Уолт Дисни, за изграждането на неговия емблематичен тематичен парк в Калифорния, чиято премиера е предвидена на собствената стрийминг платформа на компанията Disney+. Както съобщава Deadline, филмът - който все още не е озаглавен - ще бъде режисиран от режисьора Дейвид Гордън Грийн. Сценарият е написан от Еван Спилиотопулос.

Дисниленд - който е наречен най-щастливото място на Земята - отваря врати за първи път през 1955 г. и това е единственият парк, построен изцяло под прякото наблюдение на Уолт Дисни, въпреки че други следват във Флорида, Париж и по целия свят.

Джейк Гиленхол е в преговори за участие в новия филм на Гай Ричи

Някои от любимите атракции на парка оттогава са адаптирани за големия екран, включително „Карибски пирати“, „Имение с духове“ и „Круиз в джунглата“.

Този предстоящ филм обаче ще отбележи едва вторият път, когато Уолт Дисни е изобразен на екран, след като Том Ханкс влезе в ролята в драмата от 2013 г. „Спасяването на мистър Банкс“.

Коментари