Джеймс Камерън планира да прави шестчасови филми за стрийминг платформи

"Мисля, че това, което можем да видим, е разширена форма на кино"

05 януари 2022
social
Снимка от youtube screenshot

Джеймс Камерън планира да прави шестчасови филми за стрийминг платформи. Режисьорът на "Титаник" обясни, че е развълнуван от възхода на стрийминг услугите и разкри, че иска да направи нов тип филм, използвайки платформите. Камерън каза пред Variety: „Не се страхувам. Харесвам промяната. Аз съм дете на 60-те. Мисля, че това, което можем да видим, е разширена форма на кино. Искам да направя филм, който е дълъг шест часа и едновременно с това да има и по-кратка версия.

В момента Джеймс работи върху продълженията на своя научнофантастичен епос „Аватар“ и обясни, че трябва да редактира много, преди филмите да бъдат готови – въпреки че той похвали приноса на различните членове на актьорския състав.

Режисьорът – който планира да пусне нов филм „Аватар“ на всеки две години до 2028 г. – каза: „Имаме работеща версия за втора част с готови визуални ефекти. Чувствам се доста уверен с този филм. Третата част все още е малко в сянка. Прекалено дълъг е."

Джеймс продължи: „Всъщност не съм превърнал енергията си в дисциплиниран процес на изрязване. Но знам, че имам линията. Това е важното."

Новини