Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Джон Бойега изгубил сценария на "Възходът на Скайуокър"
Джон Бойега изгубил сценария на
Снимка: БГНЕС
Джон Бойега изгубил сценария на "Възходът на Скайуокър" Четвъртък, 28.11.2019 г., 09:52 ч. Пълният текст на филма беше предложен за продажба в "Ибей"

Актьорът от „Междузвездни войни“ Джон Бойега си призна, че той е "виновникът", заради когото сценарий на „Епизод IX: Възходът на Скайуокър“ е стигнал до платформата за онлайн продажби "Ибей".

За куриозната ситуация се разбра през последните няколко дни. От „Дисни“ се наложи да купят текста, за да предпазят информацията за лентата, което излиза във втората половина на декември.

По време на гостуване в сутрешно предаване, актьорът, който играе Фин в новите трилогии от сагата призна, че историята, разказана от Дж. Дж. Ейбрамс е напълно вярна. „Точно в този момент се местех в друг апартамент и оставих сценария под леглото си. Казах си – ще го оставя там и като се събудя утре сутринта, ще го взема и ще го преместя“, разказва Бойега. „Няколко седмици по-късно идва един чистач, намира сценария и го пуска в „Ибей“ за около 85 долара“, допълва актьорът. „Беше много страшно! Обадиха ми се всички възможни официални лица“.

От „Дъ Върдж“ коментират, че очевидно чистачът е нямал никаква представа какво е намерил и за колко пари може да го продаде. Сценарий като този на „Възходът на Скайуокър“ може да донесе милиони долари на този, който го притежава.

„Лукасфилм“ и „Дисни“ са компании, които предприемат радикални мерки относно опазването на информация за продукциите им, но е необичайно, че са дали пълен сценарий на актьорите си.

Коментари