Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Джорджо Армани стана посланик на туризма
Джорджо Армани стана посланик на туризма
Снимка: БГНЕС
Джорджо Армани стана посланик на туризма Събота, 04.07.2020 г., 09:11 ч. Дизайнерът ще посрещне първата официална делегация на Световната организация по туризъм към ООН в Италия

Италианският дизайнер Джорджо Армани беше назначен за специален посланик на Световната организация по туризъм (СОТ) към ООН. Освен него отговорната задача получи и италианския шеф готвач Джино Сорбило.

Като специалисти в сферата на модата и на гастрономията те представляват два големи сектора от икономиката на Италия, а също и два отрасъла, допринасящи за превръщането на страната в световен лидер в сферата на туризма, изтъква организацията.

Новата длъжност на двамата е във връзка с посещението на генералния секретар на СОТ в Италия в състава на първата официална делегация, която ще пътува след затварянето на границите заради COVID-19.

85-годишният Армани, основател на модна къща Armani, беше сред първите предприемачи, започнали да помагат в борбата с разпространението на коронавируса, като фабриките му за дрехи започнаха да произвеждат защитни облекла за еднократна употреба за медиците.

46-годишният Сорбило е продължил традицията на неаполитанската пица. Първата пицария в Неапол е открита от неговите баба и дядо през 1935 година. Сега неговите ресторанти се намират в изискани квартали на Рим и Милано, както и в Ню Йорк, Маями и Токио.

Коментари