DMX почина на 50 години след инфаркт

През последните дни рапърът беше на животоподдържащи системи

09 април 2021
social
Снимка от БТА

След множество спекулации през последните дни, DMX почина, седмица след като получи инфаркт. Известният рапър беше на 50 години.

Earl Simmons, както е истинското му име, е починал в болницата "White Plains" в Ню Йорк днес, потвърдиха от семейството му пред сп. People.

"С мъка в сърцата съобщаваме, че нашият любим DMX с рождено име Earl Simmons почина по-рано днес, заобиколен от семейството си, след като няколко дни беше на животоподдържащи системи", се казва в изявление. "Earl беше воин, който се бори до последно. Той обичаше семейството си с цялото си сърце и ние ще пазим спомена за него. Музиката на Earl вдъхновяваше безброй фенове по целия свят и неговото музикално наследство ще живее вечно. Оценяваме любовта и подкрепата в този труден момент. Молим да проявите уважение и да ни дадете възможност да скърбим за загубата на нашия брат, баща, чичо и мъжа, когото светът познаваше като DMX. Ще споделим информация за поклонението, когато уточним подробностите". 

Изпълнителят на "Party Up (Up in Here)" беше приет по спешност в болница в тежко състояние на 2-и април. Той получи инфаркт в дома си след предполагаема свръхдоза упойващи вещества. Животът му се поддържаше от машини, като неговият адвокат уточни, че DMX е бил лишен от кислород за почти 30 минути и не даваше надежди за възстановяване.

В понеделник вечерта фенове се събраха за групова молитва пред болницата с надеждата рапърът да оздравее.

DMX, чиято слава изгря през 90-те години, винаги открито е говорил за проблемите си с наркотиците и неколкократно е постъпвал в клиники за лечение на зависимости. През годините е споделял за тежкото си детство - бил е жертва на насилие от страна на интимните партьори на майка си и е страдал от бронхиална астма, заради което често е посещавал Спешното отделение.

През 2000 г. DMX спечели приза за любим артист в категорията рап/хип-хоп на Американските музикални награди и има още една номинация на следващата година. Пет пъти е номиниран за Видео музикалните награди на MTV. DMX има и три номинации за "Грами" през дългогодишната си кариера, включително за солово рап изпълнение за хита "Party Up (Up in Here)" и най-добър рап албум за "And Then There Was X". През 2001 г. е номиниран отново за солово рап изпълнение за "Who We Be".

DMX е участвал в редица филми, сред тях и "Ромео трябва да умре", където партнира на Jet Li и покойната певица Aaliyah, която почина през 2001 г. на 22 г. Появявал се е и в няколко телевизионни сериала.

Новини