The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
DMX почина на 50 години след инфаркт
DMX почина на 50 години след инфаркт
Снимка: БТА
DMX почина на 50 години след инфаркт Петък, 09.04.2021 г., 20:01 ч. През последните дни рапърът беше на животоподдържащи системи

След множество спекулации през последните дни, DMX почина, седмица след като получи инфаркт. Известният рапър беше на 50 години.

Earl Simmons, както е истинското му име, е починал в болницата "White Plains" в Ню Йорк днес, потвърдиха от семейството му пред сп. People.

"С мъка в сърцата съобщаваме, че нашият любим DMX с рождено име Earl Simmons почина по-рано днес, заобиколен от семейството си, след като няколко дни беше на животоподдържащи системи", се казва в изявление. "Earl беше воин, който се бори до последно. Той обичаше семейството си с цялото си сърце и ние ще пазим спомена за него. Музиката на Earl вдъхновяваше безброй фенове по целия свят и неговото музикално наследство ще живее вечно. Оценяваме любовта и подкрепата в този труден момент. Молим да проявите уважение и да ни дадете възможност да скърбим за загубата на нашия брат, баща, чичо и мъжа, когото светът познаваше като DMX. Ще споделим информация за поклонението, когато уточним подробностите". 

Изпълнителят на "Party Up (Up in Here)" беше приет по спешност в болница в тежко състояние на 2-и април. Той получи инфаркт в дома си след предполагаема свръхдоза упойващи вещества. Животът му се поддържаше от машини, като неговият адвокат уточни, че DMX е бил лишен от кислород за почти 30 минути и не даваше надежди за възстановяване.

В понеделник вечерта фенове се събраха за групова молитва пред болницата с надеждата рапърът да оздравее.

DMX, чиято слава изгря през 90-те години, винаги открито е говорил за проблемите си с наркотиците и неколкократно е постъпвал в клиники за лечение на зависимости. През годините е споделял за тежкото си детство - бил е жертва на насилие от страна на интимните партьори на майка си и е страдал от бронхиална астма, заради което често е посещавал Спешното отделение.

През 2000 г. DMX спечели приза за любим артист в категорията рап/хип-хоп на Американските музикални награди и има още една номинация на следващата година. Пет пъти е номиниран за Видео музикалните награди на MTV. DMX има и три номинации за "Грами" през дългогодишната си кариера, включително за солово рап изпълнение за хита "Party Up (Up in Here)" и най-добър рап албум за "And Then There Was X". През 2001 г. е номиниран отново за солово рап изпълнение за "Who We Be".

DMX е участвал в редица филми, сред тях и "Ромео трябва да умре", където партнира на Jet Li и покойната певица Aaliyah, която почина през 2001 г. на 22 г. Появявал се е и в няколко телевизионни сериала.

Коментари