Доказано: Ядките са най-добрите храни против стареене

За над 40 годишните

05 юни 2021
social
Снимка от unsplash

Остаряването е естествен процес и въпреки че никой човек не може да го обърне, можете да забавите неговото начало и също така да направите признаците по-малко очевидни. Задължително е тези, които са влезли в четиридесетте да спазват здравословна, балансирана диета. Яденето на храни, богати на антиоксиданти, може да спомогне за повишаване на имунитета ви и да заздрави кожата и цялостното ви здраве. Антиоксидантите помагат да се предотврати активността на свободните радикали. Свободните радикали са естествени странични продукти на химичните процеси, протичащи в нашето тяло. Тези несдвоени електрони причиняват оксидативен стрес в организма и оказват влияние върху имунитета ни, което също може да доведе до провисване на кожата и бръчки.

Има изобилие от плодове и зеленчуци, които помагат; например спанак, боровинки и чушки. Тези храни се обогатяват с антиоксиданти, витамини и минерали. Те са полезни и за поддържане на кожата ви хидратирана. В стремежа си да направим диетата богата на зеленчуци и плодове, често забравяме много други основни храни. Орехите например могат да направят чудеса, за да забавят стареенето.

Според специалистите ядките са изключително универсални. В статия на Healthline се твърди, че ядките, особено бадемите са чудесен източник на витамин Е, който може да помогне за възстановяване на кожната тъкан. Човек обаче трябва да бъде умерен в консумацията на ядки, тъй като много от тях имат високо съдържание на мазнини. Ето някои други предимства на бадемите.

Бадемите са богати на омега 3 мастни киселини, които са полезни за сърцето.

Омега-3 мастните киселини помагат за мозъка.

Бадемите имат способност за стимулиране на съня.

Те също помагат за понижаване на нивата на кръвната захар и нивата на холестерола.

Съдържанието на фибри в бадемите, също може да насърчи загубата на тегло.

Така бадемите не само забавят признаците на стареене, но са и задължителна храна в диетата ви за цялостно здраве.

Новини