Документален филм за David Bowie ще излезе догодина

Това е първият подобен проект създаден с одобрението на семейството му

14 април 2022
social
Снимка от БГНЕС

Нов документален филм, посветен на живота на британската рок легенда David Bowie, е почти завършен, обявиха филмовите компании зад проекта. Засега няма насрочена дата за премиера на лентата "Moonage Daydream" в кината, но по план тя трябва да бъде достъпна в една от стрийминг платформите следващата пролет. Очаква се все пак да има и прожекции в избрани кина по света.

По филма се работи от пет години, а режисьор, сценарист, монтажист и продуцент е Brett Morgen с помощта на дългогодишния приятел и музикален продуцент на David Bowie, Tony Visconti. Morgen е получил пълен достъп до личните архиви на музиканта, включително мастър записите му. Резултатът е описван като “артистичен филм, който води зрителите на пътешествие през творческия живот на Bowie”. 

Озвучен с гласа на звездата, филмът включва 48 песни и е първият одобрен от неговото семейство. Проектът е част от инициативите "Bowie75", с които се почитат живота и наследството му. Тази година на 8-и януари музикантът щеше да навърши 75 г. Той почина от рак на черния дроб през януари 2016 г. 

Новини