The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Доналд Тръмп с първа крачка към забрана на TikTok
Доналд Тръмп с първа крачка към забрана на TikTok
Снимка: tiktok
Доналд Тръмп с първа крачка към забрана на TikTok Сряда, 12.08.2020 г., 07:50 ч. Той подписа заповед за забрана на сделки с китайския собственик на TikTok ByteDance

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа заповед за забрана на сделки с китайския собственик на TikTok ByteDance. Това вероятно ще доведе до забрана на магазините App Store и Google Play да хостват приложението TikTok. Все още няма коментар от Apple и Alphabet, които притежават магазините за приложения.

Забраните в двата случая влизат в сила 45 дни след публикуването на постановленията или в края на септември. На 3 август Тръмп обяви, че Microsoft или друга американска компания трябва да приключат сделка за придобиване на TikTok до 15 септември, в противен случай работата на социалната мрежа на американска земя ще бъде забранена.

"Мръсни танци 2" с Jennifer Grey ще има

Тревогите на администрацията на Съединените щати относно социалната мрежа произтичат от твърденията, че нейното ръководство се занимава с пропаганда и прехвърля данни на потребителите на китайските власти.

Коментари