Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Дони и Нети се завръщат след 15-годишна пауза
Дони и Нети се завръщат след 15-годишна пауза
Снимка: Костадин Кръстев - Коко
Дони и Нети се завръщат след 15-годишна пауза Петък, 22.05.2020 г., 14:22 ч. Музикалното семейство пуска едновременно два самостоятелни сингъла, озаглавени "Весело шумя" и "Спящата красавица"

Една от най-обичаните български двойки - партньори в музиката и в живота, Добрин Векилов - Дони и Антоанета Добрева - Нети, се събра в студиото за първи път от дълго време насам, за да завърши новия си съвместен албум "2020".

Студийният проект излиза у нас от "Вирджиния Рекърдс" през месец юни - 15 години след последния им албум "Този филм".

През 2011 г., когато се ражда тяхната дъщеря Лилия, Дони и Нети вземат решение да се оттеглят от музикалната сцена за известно време. През този период Дони сформира рок бандата "Фондацията", с която в продължение на 7 години реализира околосветско турне на 4 континента: Европа, Северна Америка, Азия и Австралия. Групата изнася концерти пред многобройна публика в редица препълнени зали.

Нети пък се отдава на театралната си кариера и грижите за детето, като успоредно с това завършва и магистратура по класическо пеене в Музикалната Академия "Панчо Владигеров". Дебютира като главна героиня в оперните спектакли "Бохеми", "Хубавата Елена" и "Слугинята-господарка".

Песента "Спящата красавица" първоначално е записана и в изпълнение от Дони, и в дует между двамата, но впоследствие дуото решава сингълът да излезе само с вокалите на Нети. По текста и музиката на "Спящата красавица" работи Дони, а обоят, който звучи в сингъла е на солиста Вълчан Вълчанов - Чани от Софийската филхармония.

За повече от 30 години работа като автор на песни, Дони рядко пише в стила, в който е новото му парче "Весело шумя". Като звучене песента напомня за вечните му хитове "Ближи си сладоледа" и "Шапка на цветни петна". Автор на музиката, текста и аранжимента e Дони.

Днес е премиерата на двата сингъла в радио и телевизионния ефир, както и в официалния YouTube канал на Дони и Нети.

Коментари