Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Дълги опашки в САЩ заради рекорден джакпот
Дълги опашки в САЩ заради рекорден джакпот
Дълги опашки в САЩ заради рекорден джакпот Вторник, 23.10.2018 г., 10:05 ч. В лотарията "Мега милиони" натрупаната сума е 1,6 млрд. долара

Рекорден джакпот в две американски лотарии изкара хората на дълги опашки за билети.

В лотарията "Мега милиони" джакпотът за тиража днес възлиза на 1,6 млрд. долара. Това е най-големият лотариен джакпот в света за всички времена. В другата лотария "Пауърбол" за тиража утре джакпотът е от 620 млн. долара.

Онези, които спечелят, имат правото на избор - да получат колосалните суми наведнъж, като им се удържат данъци, или на вноски в продължение на 30 години.

Ако изберат първата опция, то сумата от "Мега милиони" ще спадне на 904 млн. долара, а тази от "Пауърбол" на 354,3 млн. долара.

Шансовете за победа в "Мега милиони" са едно на 302,5 милиона, а в "Пауърбол" - едно на 292,2 милиона.

Хората, които се редят на опашки за билети за двете лотарии казват, че ако спечелят ще платят студентски заеми, ще платят неизплатени дългове и сметки, ще дарят средства за благотворителност, ще пътуват и ще напуснат работа.

Някои казват, че ще отделят средства, за да помогнат на нуждаещи се хора, други, че ще си купят къща на брега на океана, а един купувач дори каза, че ще си купи пивоварна.

Коментари