Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Ефикасни мерки срещу грип
Ефикасни мерки срещу грип
Ефикасни мерки срещу грип Понеделник, 18.11.2019 г., 16:26 ч. Ако реагираме на симптомите на настинката и грипа веднага с появяването им, те може дори да не достигнат до синусите ни

В разгара на вирусите и настинките, специалисти припомнят някои ефикасни мерки за справяне с простудните заболявания. Ако реагираме на симптомите на настинката и грипа веднага с появяването им, те може дори да не достигнат до синусите ни.

Първа препоръка към настиналите е да започнат деня с горещ душ, защото парата освобождава секретите в носа и помага да бъдат почистени синусите. Топлата вода облекчава и болката в мускулите. След това е добре да наблегнем на витамин С в закуската - с портокали или киви, или горски плодове в овесени ядки.

За съжаление на почитателите на кафето и чая, те никак не са препоръчителни при настинка. Според диетоложката Аманда Урсел кофеинът в тях още повече дехидратира организма. Алкохолът също не е препоръчителен. По-подходящ за настиналите е портокаловият сок.

Полезни са и инхалаторите със соли - те облекчават и кашлицата, и кихането. Друга препоръка е, настиналият да си остане у дома на топло.

Когато става въпрос за настинка, голяма част от нас се сещат за пилешка супа. Mного правилно! Супата не само е топла и хранителна. Тя повишава тонуса и помага на организма да се справи с втрисането.

Ядките също са препоръчителни, защото съдържат селен, който подсилва имунната система.

Друг съвет при настинка е, вечерта болният да похапне къри или друга по-лютива храна. Острите подправки дразнят лигавицата на носа и той по-лесно се почиства, отбелязват специалистите.

Коментари