The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Екипът на Dua Lipa избра британския представител на Евровизия
Екипът на Dua Lipa избра британския представител на Евровизия
Снимка: кадър Instagram
Екипът на Dua Lipa избра британския представител на Евровизия Четвъртък, 10.03.2022 г., 15:22 ч. Миналата година Великобритания завърши на последно място със срамния резултат от 0 точки

Великобритания избра своя представител за Евровизия 2022. Това е певецът, автор на музика и звезда от социалните мрежи Sam Ryder. 

Изпълнителят беше предпочетен в селекцията, определена от мениджърския екип, който стои зад някои от най-големите имена в британската музика, включително Dua Lipa, Lana Del Rey и Hailee Steinfeld. 

Ryder в момента е най-следваният британски артист в популярното приложение TikTok. Той ще участва в песенния конкурс през май с песента “Space Man”. 

“От дете съм почитател на Евровизия и съм много горд, че ще имам възможност да пея на събитието заедно някои от най-талантливите творци, изпълнители и автори на песни в Европа”, заяви Ryder и добави, че се надява да се представи така, че Великобритания да може да се гордее. Той е написал песента си заедно със свои приятели миналото лято. 

Тази година Евровизия ще се състои в Торино, Италия, след като миналата година с категоричен резултат победители станаха рок музикантите от Måneskin. Сред водещите на конкурса ще бъде поп звездата Mika.

Миналата година представителят на Великобритания James Newman завърши участието си на последно място със срамните 0 точки. 

За последно Великобритания влезе в топ 10 на Евровизия през 2009 г., с песента “It's My Time” на Jade Ewen, която малко след това стана част от групата Sugababes.

Коментари