The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Elon Musk се отказва от сделката с Twitter
Elon Musk се отказва от сделката с Twitter
Снимка: instagram/elonofficiall/
Elon Musk се отказва от сделката с Twitter Събота, 09.07.2022 г., 09:20 ч. Заради многобройни нарушения на споразумението за придобиване на социалната мрежа

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обяви, че се оттегля от сделката за закупуване на Tуитър на стойност 44 млрд. долара.

"Г-н Мъск прекратява споразумението за сливане, тъй като Tуитър е в съществено нарушение на множество разпоредби на това споразумение", заяви адвокатът на Мъск Майк Ринглър в писмо до Комисията по ценни книжа и борси (SEC) от 8 юли. "(Туитър) изглежда е направил неверни и подвеждащи твърдения, на които г-н Мъск е разчитал при сключването на Споразумението за сливане, и вероятно ще претърпи съществен неблагоприятен ефект за компанията", се казва в него.

Прекратяването се позовава на липсата на информация за акаунти на ботове.

Grimes и Elon Musk имат второ дете

Изпълнителният директор на Tуитър Брет Тейлър написа съобщение в социалната мрежа след съобщението на Мъск.

"Управителният съвет на Tуитър се ангажира да приключи сделката на цената и при условията, договорени с г-н Мъск, и планира да предприеме правни действия за прилагане на Споразумението за сливане", заяви Тейлър. "Убедени сме, че ще спечелим в Канцлерския съд на щата Делауеър".

В зависимост от това какво ще реши съдът, технически по силата на споразумението за придобиване с Tуитър Мъск най-малкото е задължен да плати такса за прекратяване в размер на 1 млрд. долара, ако сделката не бъде завършена.

Коментари