The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Elton John отлага европейските си концерти за 2023 г.
Elton John отлага европейските си концерти за 2023 г.
Снимка: БТА
Elton John отлага европейските си концерти за 2023 г. Четвъртък, 16.09.2021 г., 16:14 ч. Причината е травма на бедрото, заради която трябва да се подложи на операция

Сър Elton John отложи европейските концерти от световното си турне за 2023 г., за да може да се подложи на операция на бедрото.

Музикантът, който е на 74 години, имаше планирани концерти във Великобритания и Европа като част от турнето "Farewell Yellow Brick Road", което трябваше да продължи с концерти в САЩ през 2022 г.

В края на лятото обаче той паднал на твърда повърхност и изпитва силни болки. В изявление, разпространено днес Elton John уточни, че "независимо от интензивната физиотерапия и специализирано лечение, болката продължава да се влошава и води до все повече трудности при придвижване" и добавя "Посъветваха ме възможно най-бързо да се подложа на операция, за да се върна напълно във форма и за да се гарантира, че няма да има дългосрочни усложнения".

Звездата обеща на почитателите си, че следващата година концертите ще се подновят и той ще направи всичко по силите си "чакането да си е струвало".

John планира да започне американската част от турнето си през януари 2022 г. в Ню Орлиънс.

Още информация ще намерите на сайта на музиканта.

Коментари