Emeli Sande стана независима изпълнителка

Певицата е прекратила договора си със звукозаписната си компания

16 Февруари 2021
social
Снимка от facebook

Emeli Sande е напуснала звукозаписния лейбъл EMI след 10 години заедно. Според вестник The Sun певицата е била под голям натиск да повтори успеха на дебютния си албум от 2012 г. "Our Version Of Events". Източник е казал пред изданието, че тя вече е по-спокойна по отношение на бъдещето си в музиката. Той е заявил също, че до прекратяването на договора на певицата се е стигнало, след като последните й два албума не са успели да се представят на нивото на "Our Version Of Events".

В същото време Emeli Sande работи над нов албум и решението да напусне компанията й дава възможност да се съсредоточи и да твори без напрежение.

33-годишната певица обяви през декември, че се оттегля временно от социалните мрежи, за да се завърне в студиото и да завърши следващия си албум и да се подготви за изпълнения на живо, когато такива бъдат възможни.

По-рано Emeli призна, че е имала съмнения дали да продължи с музикалната си кариера, докато се е борила с тревожност и депресия след раздялата със съпруга си Adam Gouraguine. Двамата сложиха край на брака си през 2013-а, по-малко от година след като се ожениха. В същото време много хора казвали, че тя се появявала прекалено често и е омръзнала на слушателите. Заради тези обстоятелства тя започнала да губи увереност в себе си и в работата си. 

Новини