The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Емоции и смях във "Friends: The Reunion"
Емоции и смях във
Снимка: кадър YouTube
Емоции и смях във "Friends: The Reunion" Четвъртък, 20.05.2021 г., 07:00 ч. Актьорите от сериала споделят преживяното на снимачната площадка на специалното предаване

Звездите от "Приятели" бяха завладени от емоции.

Стъпвайки на "Сцена 24" в Warner Bros. studios, шестимата приятели - Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry и David Schwimmer - бяха останаха изненадани от старателно пресъздадените декори на един свят, в който не са стъпвали от 17 години: ергенската квартира на Джоуи и Чандлър, апартаментът на Моника и Рейчъл, дори кафенето Central Perk, с най-популярния в света оранжев диван, който винаги беше резервиран за тяхната компания.

"Бях връхлетяна от 10 години на незаменими спомени", споделя 56-годишната Cox в ексклузивен материал на сп. People, посветен на специалното предаване "Friends: The Reunion".

В края на своя десети сезон "Приятели" е един от сериалите с най-висок рейтинг в телевизионната история. Сега, едва за втори път откакто беше излъчен последният епизод през 2004 г., шестимата актьори се събраха за два дни, за снимките на дългоочаквания епизод без сценарий, който ще се излъчи по HBO Max на 27-ми май.

"Странно е, но когато се събрахме, сякаш не се бяхме разделяли изобщо", казва 53-годишният LeBlanc.

Освен спомени на актьорите за поредицата, четене на част от епизода с медузата и дори пресъздаване на сцената с играта с въпроси от сезон 4, когато Джоуи и Чандлър спечелиха апаартамента на Моника и Рейчъл, емоционалната продукция включва и много звездни гости, като Reese Witherspoon (която изигра ролята на сестра на Рейчъл в сериала), суперфенката Lady Gaga, както и David Beckham и Justin Bieber.

Според 52-годишната Aniston, когато шестимата се събрали, първата им мисъл била "Боже, как ще се измъкнем от това живи, без да си изплачем очите?".

"Беше някак меланхолично, предполагам. Нали?", пита LeBlanc, а 57-годишната Kudrow му отговаря: "Да, емоционално".

Всеки от актьорите има своя идея как би изглеждал животът на героя му днес: "Ще ми хареса да направя своя модна колекция и да я превърна в малък бизнес", казва Aniston за Рейчъл.

Според Cox Монила вероятно ще се конкурира с другите майки и винаги ще се опитва да ги надмине: "Ще бъде много дразнеща. Вероятно ще е начело на родителското настоятелство".

Kudrow смята, че Фийби живее в Кънектикът с Майк и децата, и ръководи програма по изкуство в училището и добавя: "Освен това винаги ще се застъпва за децата си, защото те ще са различни, като самата нея".

Чандлър ще бъде "чудесен баща", казва 51-годишният Perry, "И прекрасен автор на комедии".

Според LeBlanc Джоуи ще е отворил верига от магазини за сандвичи, а Perry коментира шеговито "И ще изяжда всички сандвичи".

Колкото до Рос, освен да си "играе" с кости като палеонтолог, 54-годишният Schwimmer смята, че героят му ще инвестира в хранителната верига на приятеля си и ще е изхарчил голяма част от спестяванията си за децата си. "Тематичен ресторант с динозавърски сандвичи. Бронто-бургер", добавя LeBlanc.

Поколения зрители са открили сериала чрез телевизията или стрийминг платформите, но актьорите подчертават, че химията между тях е била водеща, защото е била като "светкавица в бутилка", както се изразява Cox.

"Беше забавно заради героите, а не заради времето", така си обяснява Perry факта, че толкова много хора на различни възрасти стават фенове на ситкома. "Шегите не бяха написани за онова време. Не правиха смешки за O.J. Simpson. Шегите бяха за хора и хората ще връщат отново и отново към тях". И подчертава, че химията между шестимата съществува и днес, а това е "магия".

Ето и пълният трейлър на специалното предаване за събирането на най-известните приятели в света (или както казва Aniston "къде е кутията с кърпичките"):

Коментари