Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Евровизия 2019" започна с представяне на участниците
"Евровизия 2019" започна с представяне на участниците Понеделник, 13.05.2019 г., 09:05 ч. Представителите на 41 държави преминаха по оранжевия килим

"Евровизия 2019" започна официално с представяне на участниците. Тазгодишното издание на европейския песенен конкурс се провежда в Тел Авив, Израел, след като миналата година тяхната представителка Нета Барзилай спечели с песента "Toy". Представителите на 41 участващи страни преминаха в неделя вечерта по оранжевия килим на площад Хабима в центъра на града. България тази година не участва в конкурса.

Килимът беше оранжев, а не в традиционния за такива събития червен цвят, защото оранжевото е цветът на логото на спонсора на "Евровизия 2019".

В неделя отвори за широката публика т. нар. Село "Евровизия" в крайбрежния парк "Чарлз Клор". През следващата седмица то ще бъде сцена за изпълнения на живо от израелски и чуждестранни певци, сред които личи името на Мадона.

Самият конкурс "Евровизия" ще се проведе в Експо центъра в Тел Авив от 12-и до 18-и май. Двата полуфинала ще се състоят във вторник и четвъртък, а финалът е в събота. "Евровизия 2019" ще се проведе при засилени мерки за сигурност. Около 8000 израелски полицаи ще бъдат разположени в Тел Авив.

Коментари