Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Евровизия се мести в САЩ
Евровизия се мести в САЩ
Снимка: БГНЕС
Евровизия се мести в САЩ Събота, 08.08.2020 г., 11:07 ч. Продуцентите на популярния песенен конкурс с нова идея

Популярността на Евровизия е толкова голяма, че привлече вниманието и на американците. Продуцентите на песенния конкурс са решили да направят версия на шоуто и в САЩ. Първото издание ще бъде през 2021 г., като в него ще участват музикални представители на всичките 50 американски щата.

По традиция всеки от участниците ще трябва да създаде оригинална песен за конкурса и с нея да се опита да спечели вота на американските зрители.

American Song Contest arrives during the 2021 holiday season, with the Eurovision rights owners Anders Lenhoff, Christer Björkman, Ola Melzig and Peter Settman teaming with television exec Ben Silverman.

Избраха най-великата песен от Евровизия

“Представете си ако музиката беше олимпийска дисциплина и изпълнители от целия свят трябваше да се състезават за златото. Това е Евровизия", казва по този повод един от продуцентите на шоуто Anders Lenhoff. “Американската версия ще бъде нещо невиждано по телевизията в САЩ, нещо като брак между вълнението покрай March Madness и Националната футболна лига и красотата и артистичността на музикални изпълнения от световна класа", продължава той и уточнява, че всеки американски изпълнител ще може да участва, от аматьорите до звезди с договори с известни звукозаписни компании.

Преди събитието ще се проведе така наречената "American Song Contest Academy", където жури от изпълнители и музикални продуценти ще могат да изберат претенденти от 50-те американски щата. Планира се кастингът да се излъчи по телевизията в около 10 епизода.

Евровизия събира милиони зрители пред екраните, а хиляди се събират всяка година, за да гледат концертите на живо в страните победители. От песенния конкурс е започнала световната слава на редица мегазвезди като ABBA, Julio Iglesias, Lordi и Celine Dion. 

Тази година шоуто беше отменено заради пандемията.

Коментари