Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Facebook ще предупреждава за стари новини
Facebook ще предупреждава за стари новини
Facebook ще предупреждава за стари новини Събота, 27.06.2020 г., 09:03 ч. Така при всяко споделяне на статия, която е на повече от 90 дни, на потребителя ще се показва известие.

Facebook вече предупреждава потребителите, които искат да споделят стара статия, че информацията в него може вече да не е актуална. Така при всяко споделяне на статия, която е на повече от 90 дни, на потребителя ще се показва известие.

През последните няколко месеца нашето вътрешно изследване установи, че навременността на една статия е важен контекст, който помага на хората да решават какво да четат, да се доверят и споделят.

По-специално издателите на новини са изразили опасения относно по-старите истории, които се споделят в социалните медии като актуални новини, които могат да доведат до погрешно разбиране на текущите събития.

Някои медийни издатели са предприели стъпки, за да се справят с това на собствените си уебсайтове, като подчертават етикети на по-стари статии, за да предотвратят използването на остарели новини по подвеждащи начини.

Коментари