Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
ФБР публикува досието на Йети
ФБР публикува досието на Йети
ФБР публикува досието на Йети Четвъртък, 06.06.2019 г., 17:26 ч. От Федералното бюро публикуваха документи, свързани с изследването на образци, които могат да принадлежат на Снежния човек

Федералното бюро за разследване (ФБР) публикува документи, свързани с изследването на образци, които могат да принадлежат на Снежния човек.

През 1976 г. Питър Бърн, директор на информационния център, занимаващ се със съществуването на Йети, е помолил лаборатория на ФБР да анализира 15 неизвестни косъма и тъкани. Ведомството се е съгласило в името на научното изследване да направи изключение и да проучи предоставените материали. Оказало се, че образците са на представител от семейство еленови.

„Космите, които вие неотдавна изпратихте в лабораторията на ФБР, бяха изследвани с помощта на микроскоп. Ние заключихме, че става дума за косми, които се отнасят към семейство еленови“, се казва в писмо на помощник-директора на отдела за научно и техническо обслужване на ФБР Джей Кокрън.

Бърн, който в момента е на 93 години, разказа пред телевизия Си Ен Би Си, че не се е надявал да докаже съществуването на Снежния човек. За последните 50 години той на два или три пъти е откривал следи от йети в Хималаите. Тези следи показват, че снежният човек има по пет пръста на краката. В същото време Бърн признава, че те могат да са и на индийски садху - индийски странстващ монах, водещ аскетичен начин на живот.

Медията допълва, че това е първият случай, когато ФБР е правило анализ на образци на косми, за да определи дали те принадлежат на снежния човек. Отбелязва се, че ведомството е действало достатъчно бързо.

Снимка: БГНЕС

Коментари