Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Фейсбук получава информация за потребителите от външни сайтове
Фейсбук получава информация за потребителите от външни сайтове
Снимка: БГНЕС
Фейсбук получава информация за потребителите от външни сайтове Сряда, 29.01.2020 г., 10:21 ч. Компанията подчертава, че събира тези данни, за да предоставя по-актуална реклама, да препоръчва групи, събития и стоки, които биха заинтересували потребителя

Фейсбук съобщи, че получава информация за потребителите си не само от данните в профилите им в мрежата, но и чрез външни сайтове.

Това е възможно чрез функцията Off-Facebook Activity, позволяваща управлението на информация, която постъпва от други сайтове.

По този начин се обработват данни, които компании и организации предоставят на Фейсбук за дейността на потребителите, например за използване на приложения или посещения в различни сайтове.

Компанията подчертава, че събира тези данни, за да предоставя по-актуална реклама, да препоръчва групи, събития и стоки, които биха заинтересували потребителя.

В същото време, така се дава възможност на фирми и организации да оценят резултатите от своите сайтове, приложения или реклами, както и да бъде откривана "предизвикваща подозрение активност", което ще направи Фейсбук по-безопасен.

Коментари