Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Фенове могат да участват в 3 нови клипа на Queen
Фенове могат да участват в 3 нови клипа на Queen
Фенове могат да участват в 3 нови клипа на Queen Сряда, 24.07.2019 г., 11:11 ч. С инициативата музикантите празнуват достигането на 1 млрд. гледания на видеото към “Bohemian Rhapsody”

Видеото към емблематичната песен на британските рок легенди Queen, “Bohemian Rhapsody”, официално е гледано над 1 млрд. пъти в YouTube. Това е първото видео от преди 90-те години с такова постижение във видео стрийминг платформата. Това е и първото промоционално видео, което определя златен стандарт в жанра за следващите няколко десетилетия и днес продължава да вдъхновява и забавлява милиони фенове по света, повече от 40 години след като е създадено за първи път.

Queen1.jpg

Създателите на Queen Brian May и Roger Taylor споделят: “За нас е чест, че видеото към “Bohemian Rhapsody” надхвърли 1 млрд. гледания в YouTube. Бихме искали да Ви благодарим и да отпразнуваме постижението с всеки от нашите невероятни фенове от цял свят чрез поредица от 3 нови музикални видеа към наши песни и всички те – с тяхно участие! Без значение дали си музикант, певец, танцьор, визуален артист или просто искаш да се забавляваш". Феновете могат да научат как да участват на сайта на кампанията “You Are The Champions”.

Музикантите от Queen представиха за първи път и нова ремастерирана видео версия на “Bohemian Rhapsody”, достъпна за гледане в официалния YouTube канал на групата. Сега феновете могат да се насладят на подобреното видео в целия му блясък и така, както е било замислено от самото начало. В допълнение, текстът на песента е наличен на различни езици - английски, испански, италиански, френски, японски, полски, немски, индонезийски, корейски, чешки, руски и турски.

Кампанията "You Are The Champions" е уникална по рода си, защото дава шанс на феновете да станат част от историята на Queen като участват в поредица от 3 видеа към едни от най-великите песни на групата. Музиканти, певци и инструменталисти могат да вземат участие в “Bohemian Rhapsody”. Танцьорите могат да демонстрират своята интерпретация на “Don’t Stop Me Now” с помощта на видео с инструкции от Polly Bennett (треньорът по движения на актьора Rami Malik, който влезе в ролята на Freddie Mercury в биографичния филм за Queen – “Бохемска рапсодия”). Визуалните артисти пък ще имат възможност да изработят дизайн на дума или фраза от текста на "A Kind of Magic".

Финалните версии на видеата ще бъдат публикувани по-късно тази година в официалния канал на Queen в YouTube.

“Bohemian Rhapsody” редовно се спряга за една от най-великите песни, записвани някога. През 2004 г. тя е включена в "Grammy Hall of Fame" и читателите на списание "Rolling Stone" обявяват вокалното изпълнение на Freddie Mercury за най-доброто в рок историята.

Саундтракът към филма “Бохемска рапсодия” е наличен на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg.

“Bohemian Rhapsody” и Queen в цифри

- Песента излиза за първи път на 31 октомври 1975 г.

- “Bohemian Rhapsody” е първият хит на Queen в Топ 10 в САЩ. Във Великобритания песента е #1 в 9 последователни седмици, което е рекорд за бандата по онова време.

- “Bohemian Rhapsody” е единствената песен в историята, която два пъти оглавява британската класация на Коледа.

- Видеото към “Bohemian Rhapsody” се счита за първото промоционално музикално видео. Режисьор на лентата е Bruce Gowers, а кадрите са заснети в продължение на 3 часа в репетиционната зала на бандата. Разходите за заснемане на видеото възлизат на £3,500.

- “Bohemian Rhapsody” е песен, изпълнявана от много артисти през годините, сред които Pink, Kanye West, Robbie Williams, The Royal Philharmonic Orchestra, Montserrat Caballe, The Muppets, Elton John & Axl Rose (за концерта-трибют към Freddie Mercury през април, 1992 г.)

- Queen реализират над 300 млн. албума в световен мащаб.

Коментари