Феновете гласуват за отбора на Франция за 2020

Франция си остава големият длъжник към феновете си в навечерието на Евро 2020.

07 юни 2021
social

Франция си остава големият длъжник към феновете си в навечерието на Евро 2020. Могат ли петлите да си отмъстят за 2016 година, когато Португалия ги би насред Париж и грабна европейската титла? Тепърва ще разберем, а дотогава интригата остава.

Факт е, че преди старта на първенството, Франция е фаворит на мнозина за спечелването на европейската шампионска титла това лято. Отборът стана шампион за втори път в историята на Световното първенство по футбол през 2018 година, както и европейски шампион през  1984 и 2000 година.

Сигурно е, че Франция се готви усилено да превземе Евро 2020. Петлите представиха и пълния си отбор от 26 футболисти. Тимът им очевидно е толкова силен, че да позволи на треньора Дидие Дешан да остави извън него звезди като Ферланд Менди, Тангуй Ндомбеле, Антъни Марциал, Едуардо Камавинга, Ферланд Менди, Дайо Упамекано или Тео Ернандес. Не трябва да забравяме обаче и факта, че Франция попадна в "групата на смъртта" заедно с Германия и Португалия, което може да им изиграе лоша шега в последния момент.

Може би заради това се разрасна и инициативата феновете да гласуват за стартовия състав на отбора за Евро 2020. Близо 70 000 от читателите на водещото читатели на френско издание L'Equipe дадоха вота си за това как искат да изглежда отбора за турнира.

Френският национален отбор може да се похвали с едни от най-добрите футболисти на света и играчи като Кайлиан Мбапе, Антоан Гризман, Пол Погба, Кингсли Коман и Карим Бензема са само част от тях и резонно са част от избора на феновете. 98,9% от французите в тази необичайна анкета пък искат да видят Нголо Канте в стартовата единадесеторка на петлите на Евро 2020.

С анкета сред почитателите или без нея, стартовият състав на френския национален отбор е вече ясен и отборът се готви усилено за участието си в престижния форум. Добрата новина е, че част от него е и фамозният нападател на Реал Мадрид - Карим Бензема, който отсъства от отбора в продължение на цели шест години.

Футболистът не беше  играл за родината си от 2015 г. след като беше арестуван поради подозренията, че е изнудвал  френския играч Матьо Валбуена. Тогава Бензема безапелационно обвини треньора на френския национален отбор Дидие Дешан, че се е оказал твърде податлив на расисткия натиск. Въпреки това звездата ще се изправи в крайна сметка пред съда по повод на този грозен инцидент. Бензема беше реабилитиран и се върна в националния отбор на Франция след поредица от силни години на игра в испанския гранд Реал Мадрид.

Отборът от 26 футболисти на треньора Дешан за настоящото Европейско първенство, което ще се проведе все пак през това лято, след като беше отложено с една годината заради епидемията от коронавирус, изглежда в крайна сметка така:

 

Хюго Лори – Тотнъм

Стив Манданда - Марсилия

Майк Майнян - Лил

Рафаел Варан - Реал Мадрид

Жул Кунде - Севиля

Лукас Динь - Евертън

Бенджамин Павард - Байерн Мюнхен

Лукас Ернандес - Байерн Мюнхен

Пренел Кимпембе - Пари Сен Жермен

Клемент Ленглет, Барселона

Курт Зума - Челси

Лео Дюбоа - Лион

Пол Погба - Манчестър Юнайтед

Муса Сисоко - Тотнъм Хотспур

Нголо Канте - Челси

Адриен Рабиот - Ювентус

Корентин Толисо - Байерн Мюнхен

Оливие Жиру - Челси

Антоан Гризман - Барселона

Майлиан Мбаппе - Пари Сен Жермен

Кингсли Коман - Байерн Мюнхен

Томас Лемар - Атлетико Мадрид

Усман Дембеле - Барселона

Уисам Бен Йедер - Монако

Карим Бензема -Реал Мадрид

Маркус Турам - Борусия Мьонхен Гладбах

 

Дори и при бегъл поглед върху този звезден списък е явно, че като треньор Дидие Дешан е голям късметлия. В него няма слаби звена, а повечето от футболистите играят в най-добрите клубове на Европа. Страхотни нападатели, убедителни полузащитници, повече от стабилна защита и невероятно вратарско присъствие – на това ще заложи Франция това лято. В крайна сметка, въпреки, че Италия е фаворит в групата си за Евро 2020, Франция пък е фаворитът за краен победител на турнира, така че нищо чудно да видим тези два класни отбора на самия финал.

"Агенция Атлантик" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Новини