The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Феновете на Евровизия ще изберат финалистите през 2023 г.
Феновете на Евровизия ще изберат финалистите през 2023 г.
Снимка: BGNES
Феновете на Евровизия ще изберат финалистите през 2023 г. Вторник, 22.11.2022 г., 17:01 ч. Организаторите на песенния конкурс обявиха промени в гласуването след съмнения в гласовете на професионалното жури на 6 държави

Феновете на Евровизия ще изберат кои изпълнители ще отидат на големия финал през 2023 г. Организаторите на песенния конкурс съобщиха, че следващата година професионално жури няма да гласува на полуфиналите, а зрителите ще определят представителите на кои държави ще се борят за трофея.

Страните, които няма да участват в музикалното състезание, включително България, също ще могат да гласуват, което се случва за първи път.

На финала отново ще се събират гласовете на зрителите и журито, като по-голяма тежест има именно вотът на феновете.

Решението идва, след като на Евровизия в Торино тази година бяха открити несъответствия във вота на професионалните журита от Азербайджан, Грузия, Черна гора, Полша, Румъния и Сан Марино. Заради това техните гласове не бяха взети предвид при избора на победителя.

Украйна спечели конкурса, но заради войната там, домакин ще бъде Великобритания, която се класира втора. Състезанието през 2023 г. ще се проведе в Ливърпул. 

 

Коментари