The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Филмът на Ridley Scott за Наполеон намери продуценти
Филмът на Ridley Scott за Наполеон намери продуценти
Снимка: facebook
Филмът на Ridley Scott за Наполеон намери продуценти Петък, 15.01.2021 г., 16:05 ч. Звездата в лентата ще бъде Joaquin Phoenix

Филмът на Ridley Scott за Наполеон Бонапарт си намери продуценска компания. Apple Studios застават зад проекта "Kitbag" ("Войнишки сак"), като по-рано за главната роля беше избран носителят на "Оскар" Joaquin Phoenix.

Продукцията ще проследи началото на пътешествието на бъдещия император и възхода му към славата през призмата на връзката му с Жозефин, която става негова съпруга през 1796 г.

Сценарист на филма, чиято дата на излизане на този етап не се съобщава, е David Scarpa.

Новият проект дава възможност на Ridley Scott да се завърне към период, по време на който се развива действието в първия му игрален филм "Дуелистите" (1977). С него режисьорът печели приза за дебютен филм на кинофестивала в Кан.

Звездата на новия филм, 46-годишният Joaquin Phoenix, миналата година спечели първия си "Оскар" за превъплъщението си в образа на Жокера в едноименния филм.

83-годишният Scott е сред знаменитостите от ранга на Martin Scorsese и Oprah Winfrey, които Apple вече успя да привлече за стрийминг платформата си.

Коментари