The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Филмът за David Bowie получи премиерна дата
Филмът за David Bowie получи премиерна дата
Снимка: twitter
Филмът за David Bowie получи премиерна дата Вторник, 12.07.2022 г., 16:05 ч. "Moonage Daydream" е озвучен с разказ от звездата

Разкриха датата за премиерата на документалния филм за David Bowie. "Moonage Daydream" ще излезе по кината по света на 16-и септември. Според описанието това е "експериментална кино одисея", която “изследва творческото, музикално и духовно пътуване на Bowie”. 

Продукцията е озвучена с разказ от Bowie и включва непоказвани досега кадри, изпълнения и музика, и е първата получила одобрението на семейството на музикалната легенда. 

През ноември беше съобщено, че Brett Morgen, който режисира документалния филм за Kurt Cobain "Montage of Heck", е работил четири години над проекта, като за целта е получил пълен достъп до личните архиви на Bowie. 

Дългогодишният продуцент на Bowie Tony Visconti е работил по музиката за филма. 

Биографичен филм за Bowie със заглавие “Stardust” излезе през 2020 г. с Johnny Flynn в главната роля и представи певеца по време на неговото първо турне в Северна Америка през 1971 г. Продукцията обаче се появи без одобрението на наследниците на легендата и нямаше право да използва музиката му. 

 

Коментари