The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Florence + the Machine издават “приказна история в 14 песни”
Florence + the Machine издават “приказна история в 14 песни”
Снимка: Universal Music / Polydor
Florence + the Machine издават “приказна история в 14 песни” Петък, 11.03.2022 г., 16:05 ч. Албумът е записан в Лондон в периода на пандемията

Florence + the Machine обявиха новия си албум “Dance Fever”. Групата представи и третия сингъл от колекцията със заглавие “My Love”. 

Продуценти на новия албум са фронтдамата на бандата Florence Welch, Jack Antonoff и Dave Bayley от Glass Animals. Песните са записани в Лондон в дълги период на пандемията. Те навяват спомени за това, което най-много е липсвало на вокалистката по време на локдауните - клубовете, танците, фестивалите, събиранията на хора заедно. Florence описва записа като “приказна история в 14 песни”. “Dance Fever” излиза на 13-и май. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Florence Welch (@florence)

Британската певица заяви, че се е вдъхновявала от различна музика за новите композиции - денс, фолк, Iggy Pop от 70-те години на миналия век, Lucinda Williams и Emmylou Harris, както и от това, което Welch описва като “Nick Cave в клуба”. 

Пред BBC Radio 1 тя обясни, че “Понякога най-големите денс парчета, поне по мое мнение, имат в основата си ядро, изпълнено с тъга”. 

“My Love” следва предишните два сингъла от новия албум “King” и “Heaven Is Here”.

Последният албум на Florence + the Machine “Нigh as Hope” излезе през 2018 г. Миналата година групата създаде песента “Call Me Cruella” за саундтрака на филма “Круела”, а преди това издаде няколко самостоятелни парчета като “Light of Love”, “Moderation” и “Haunted House”.

 

Коментари