Foo Fighters отново са на върха с "Medicine at Midnight"

Новият албум на бандата оглави британската класация

13 Февруари 2021
social
Снимка от facebook

Foo Fighters се изстреляха директно на върха на британската албумна класация с десетия си студиен проект "Medicine at Midnight".

От колекцията са продадени 42 500 копия, 74% от тях на CD и плоча. Този седмичен резултат е по-добър от продажбите на шестте най-близки конкуренти за първото място взети заедно.

"Medicine at Midnight" е петият албум номер 1 на рок легендите във Великобритания след "One By One" (2002), "Echoes, Silence, Patience & Grace" (2007), "Wasting Light" (2011) и "Concrete & Gold" (2017).

"Medicine at Midnight" е на първо място на Острова и по продажби на плочи с ппечатляващите 10 500 копия.

Foo Fighters в състав Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett и Rami Jafree влязоха в престижния списък на звездите с пет албума номер 1 във Великобритания. Останалите имена в него са Prince, Bon Jovi, The Police и Celine Dion.

Фронтменът Dave Grohl благодари на феновете за оказаната чест и каза, че дори след 25 години като банда, вълнението от първото място в класацията е все така голямо. Той изрази надежда и скоро да могат да се видят с почитателите си на живо на концерт.

Новини