Foreigner обявиха прощално турне

Засега са обявени само концерти в Северна Америка

15 ноември 2022
social
Снимка от foreigneronline.com

Foreigner ще се сбогуват с феновете си с прощално турне. Рок групата обяви първата част от обиколката, която ще бъде следващата година в Северна Америка. 

Началото ще бъде в Алфарета, Джорджия, на 6-и юли. Финалът е предвиден за 3-и септември в Холмдел, Ню Джърси. Подгряваща група е канадската Loverboy. Билети ще се продават от 18-и ноември. 

По информация на Billboard Foreigner имат намерение да продължат прощалното си турне до втората половина на 2024 г. 

В настоящия състав на групата са основателят Mick Jones, басистът Jeff Pilson, вокалистът Kelly Hansen, кийбордистът Michael Bluestein, китаристите Bruce Watson и Luis Maldonado, и барабанистът Chris Frazier. Jones е единственият от оригиналния състав на групата. Останалите се присъединяваха постепенно от 2004 г. насам. 

“Преди много години написах песен, наречена “Feels Like The First Time” и днес стартираме едно последно световно турне. Ще представим шоу, което знам, че ще носи същия ентусиазъм, който имаха първите ни изяви”, казва Jones. “Турнето започва през лятото в САЩ и се надяваме да достигнем до всяко място, на което сме свирили през последните няколко години. Макар да съм сигурен, че феновете ще приемат със смесени чувства “краят на пътя” за бандата, знам, че шоутата ще зарадват публиката навсякъде”. 

Foreigner са сформирани в Ню Йорк през 1976 г. от Jones заедно с бившия член на King Crimson, Ian McDonald, вокалиста Lou Gramm и други музиканти. Първият им албум, носещ името на бандата, е издаден на следващата година, като от него са хитовете “Feels Like The First Time” и “Cold As Ice”. Успехите им продължиха до края на 70-те и в началото на 80-те години на миналия век с парчета като “Hot Blooded”, “Juke Box Hero”, “Waiting For A Girl Like You” и класиката “I Want To Know What Love Is”. 

Gramm напусна групата през 2003 г., но се появяваше периодично на сцената с тях като специален гост в следващите години. McDonald, който си тръгна през 1980 г., също участваше в техни изяви преди да почине през февруари.

 

Новини