The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
"Формата на водата" с най-много номинации за БАФТА
"Формата на водата" с най-много номинации за БАФТА Сряда, 10.01.2018 г., 10:20 ч. Британската академия за кино и телевизия ще раздаде наградите си на 18-и февруари

"Формата на водата" на мексиканеца Guillermo del Toro получи 12 номинации за наградите БАФТА на Британската академия за кино и телевизия, сред които за най- добър филм и режисьор. С по девет номинации за отличията, смятани за британския еквивалент на наградите "Оскар", са филмите "Три билборда извън града" и "Най-мрачният час".

В категорията за най-добър филм освен "Формата на водата" са номинирани "Три билборда извън града", "Най-мрачният час", "Дюнкерк" и "Призови ме с твоето име".

Призът за най-добър режисьор с Guillermo del Toro за "Формата на водата" ще си оспорват Denis Villeneuve за "Блейд Рънър 2049", Luca Guadagnino за "Призови ме с твоето име", Christopher Nolan за "Дюнкерк" и Martin McDonagh за "Три билборда извън града".

С номинации за най-добра актриса са Annette Bening за "Филмовите звезди не умират в Ливърпул", Frances McDormand за "Три билборда извън града", Margot Robbie за "Аз, Тоня", Sally Hawkins за "Формата на водата" и Saoirse Ronan за "Лейди Бърд".

Носителят на приза за най-добър актьор ще бъде избран измежду Daniel Day-Lewis за "Призрачна нишка", Gary Oldman за "Най-мрачният час", Daniel Kaluuya за "Бягай!", Jamie Bell за "Филмовите звезди не умират в Ливърпул" и Timothee Chalamet за "Призови ме с твоето име". 

"Тайната на Коко", "Да обичаш Винсент" и "Животът ми като Тиквичка" ще се съревновават за наградата за най-добра анимация.

Наградите БАФТА ще бъдат раздадени на церемония в "Роял Албърт хол" в Лондон на 18-и февруари.

Коментари