The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
“Формата на водата” взе голямата награда на кинокритиците
“Формата на водата” взе голямата награда на кинокритиците
“Формата на водата” взе голямата награда на кинокритиците Петък, 12.01.2018 г., 10:12 ч. Филмът продължава победната серия преди наградите "Оскар"

Филмът “Формата на водата” на мексиканския режисьор Guillermo del Toro беше отличена на церемонията по раздаване на наградите "Изборът на критиците". Лентата получи отличията за най-добър филм и най-добър режисьор.

Най-добър актьор стана Gary Oldman за ролята на Уинстън Чърчил в “Най-мрачният час”, а сред актрисите победи Frances McDormand за участието си в „Три билборда извън града”. Преди седмица двамата актьори получиха и награди „Златен глобус” в същите категории.

В категорията за най-добра анимация признанието отиде при “Тайната на Коко”.

Най-добър екшън филм стана “Жената чудо”.

В телевизионните категории призът за най-добър драматичен сериал отиде при “Историята на прислужницата”, а Elisabeth Moss все наградата за най-добра актриса за ролята си в него. В мъжката категория победи Sterling K. Brown. Преди седмица той взе и “Златен глобус” за участието си в сериала “Това сме ние”.

Nicole Kidman също повтори успеха си от церемонията за “Златните глобуси” като получи признанието на кинокритиците за най-добра актриса в лимитиран сериал за ролята си в “Големите малки лъжи”.  

Статуетките "Изборът на критиците" се присъждат от Асоциацията на кинокритиците, която обединява 250 професионалисти от Съединените щати и Канада.

Коментари