Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Фурмите - вкусни и полезни
Фурмите - вкусни и полезни
Фурмите - вкусни и полезни Петък, 23.11.2018 г., 16:19 ч. Отличен избор са срещу анемия, понижават холестерола, укрепват сърцето, лекуват черния дроб

Много храни са доказали ползотворното си действие върху организма, но най-широк спектър от здравословни и хранителни стойности имат фурмите.

Фурмите са отличен източник на естествени фибри, които са незаменими за тялото за добра работа на червата. Отличен избор са срещу анемия, понижават холестерола, укрепват сърцето, лекуват черния дроб. Натуралната захар, открита във фурмите, е перфектна алтернатива на обикновената захар. Те са лесни за смилане и намаляват чувството на глад. По състав фурмите са истинска природна мултивитаминозна таблетка, която може да се използва от възрастни и деца.

Фурмите доказано са богат източник на желязо.

Вкусният плод съдържа калий, който е необходим за спиране на диарията. Той също така помага на чревната флора бързо да се възстанови, което улеснява създаването на приятелски бактерии.

Фурмите имат способността да намаляват количеството на лошия холестерол в организма. Ето защо този плод е изключително ценна храна за хора с повишен холестерол.

Хората, които имат слабо сърце, трябва да консумират повече този плод. Потопете фурмите във вода през нощта. Сутринта отстранете костилките, смелете ги заедно с водата, в която са били през нощта. Консумирайте това лекарство няколко пъти на ден, за да укрепите сърцето си.

Фурмите съдържат флуор, който е важен минерал в борбата с кариеса, тъй като предотвратява по-нататъшно разпадане на зъбите.

Препоръчителни са още за лечение на черния дроб и за прочистване на тялото от отровни вещества. Сокът от фурми помага за лечение на болки в гърлото, както и за различни видове настинки.

Предполага се, че фурмите са култивирани преди около 8000 години в сегашен Ирак. Някои учени смятат, че фурмата - а не ябълката - е истинският плод в Райската градина, който се споменава в Библията.

Коментари