Гледаме “Elvis” от удобството на дивана вкъщи

Вторият най-печеливш биографичен музикален филм с премиера в една от стрийминг услугите

05 септември 2022
social
Снимка от кадър YouTube

Два месеца след премиерата в кината, хитът на Baz Luhrmann “Elvis” отново е сред топ темите в социалните мрежи. Интересът към лентата се увеличи този уикенд във връзка с пускането му в стрийминг платформата HBO Max. 

Докато вървяха прожекциите на голям екран впечатленията за продукцията бяха разнопосочни, но едно мнение обедини зрители и критика - те не спестиха похвалите си за Austin Butler, който изпълнява ролята на Краля на рокендрола. 

"Гледах #ElvisMovie вчера. Невероятен. Създаването на филми е изкуство. Доста напрегнат на моменти. С горчиво-сладка история. Но страхотен филм по много критерии. И какво уникално изпълнение на Austin Butler", пише потребител в Twitter, след като е гледал филма в стрийминг услугата. 

"Плаках от щастие докато гледах #ElvisMovie", пише друг фен. "Сякаш бях в стаята с Elvis. Austin, УАУ, свършил си толкова перфектно фантастична работа, просто си невероятен, гледам за трети път и не мога да не се влюбя в теб, Austin. Филмът е просто красив”. 

Друг туит гласи: "Гледайки #ElvisMovie - който е брилянтен и трябва да бъде номиниран за “Оскар” за най-добър филм заедно с Austin Butler за най-добър актьор - отново си припомням, че някои от най-великите таланти в историята винаги завършват трагично. Elvis Presley е един от най-великите”. 

Друг фен пише: “Ако имате възможност, трябва да го гледате. Austin Butler е толкова добър, че сякаш Elvis е още жив. Ако не вземе “Оскар” за ролята на Elvis Presley ще бъде голям срам за Академията. Оценка 5 от 5”.  

“Elvis” пожъна голям успех още с премиерата си. Приходите му в бокс-офиса вече надхвърлят 277 милиона долара. Това е вторият най-печеливш биографичен музикален филм в историята. Преди него е само “Бохемска рапсодия” от 2018 г. с невероятната печалба от 903 милиона долара. Трети е “Бандата от Комптън” от 2015 г. с приходи в размер на 201 милиона. 

Новини