Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Гледаме спектакъла "Морско синьо" онлайн в чест на Валери Петров
Гледаме спектакъла
Снимка: bas.bg
Гледаме спектакъла "Морско синьо" онлайн в чест на Валери Петров Четвъртък, 23.04.2020 г., 14:24 ч. Спектакълът е по приказката "Пук" на писателя с участието на малките актьори от Детския приказен театър към библиотеката в Сливен

Регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен излъчи в YouTube канала си спектакъла "Морско синьо" по повод сто години от рождението на Валери Петров, съобщиха от културната институция.

Спектакълът е по приказката "Пук" на писателя с участието на малките актьори от Детския приказен театър към библиотеката, представен на сцената на ДКТ-Сливен по време на XVII Национален фестивал на детската книга - Сливен, май 2015 г.

По повод годишнината от рождението на писателя, библиотеката организира в рамките на XXII Национален фестивал на детската книга - Сливен, 2020 г. и Първи международен студентски конкурс за илюстрации на тема "Из приказния свят на Валери Петров".

Над 90 творби на студенти от художествените академии в София, Белград (Сърбия), Сараево (Босна и Херцеговина), Бърно (Чехия) са изпратени за участие. С тях ще бъде организирана и изложба в дните на фестивала, който ще се проведе след приключване на извънредното положение и когато отпадне забраната за организиране на масови културни събития.

В YouTube канала на библиотеката се качват и други интересни материали. Представени са онлайн и образователното представление "Във вълшебния свят на приказките на Леда Милева и Валери Петров" (7 април 2020) и документалният филм "Станка Пенчева- сливенка докрай".

Коментари