Големите липсващи на Евро 2020

Готови ли сме всъщност за турнира и за това, което ще той ни поднесе?

25 май 2021
social

Европейското първенство по футбол стана известно с това още преди самото си начало, с неприятния факт, че беше отложено с една година заради коронавируса. Ще го запомним обаче и с липсата на куп звезди и млади таланти, които ще пропуснат по една или друга причина Евро 2020. Разбира се по терените това лято ще видим куп скъпо платени топ звезди, но готови ли сме всъщност за турнира и за това, което ще той ни поднесе?

 

Ерлинг Хааланд - Норвегия (99 милиона паунда)

Ерлинг Хааланд беше сред играчите, от които се очакваше да превърнат турнира в истинско зрелище, но Норвегия отпадна от надпреварата още в предварителната група за разочарование на топ стрелеца. Този блестящ нападател е с 6 гола за 10 мача на норвежкия отбор и с право е считан за един от най-добрите световни футболисти днес. Изявите на норвежеца в клуба му Борусия Дортмунд също спомогнаха за ореола му на класен играч, който си струва парите.

 

Ян Облак - Словения (81 милиона паунда)

Този невероятен стрелец също нямаше късмет да се изяви на Европейското това лято. Словения отпадна на квалификационните мачове след загуби от Полша и Австрия и играчите и ще следят финалите по телевизията. Изгряващата звезда на националния отбор и на  Атлетико Мадрид също ще трябва да се примири, че изпуска турнира.

 

Сергей Милинкович - Савич - Сърбия (63 милиона паунда)

Сергей Милинкович-Савич, който играе за Лацио, се надяваше на Евро 2020 да блесне и да впечатли грандове като Челси или Манчестър Юнайтед. Сърбия обаче отпадна в квалификациите след дузпи с Шотландия и няма да играе на финалите.

 

Миралем Пянич - Босна (36 милиона паунда)

Пянич играе за родината си едва от 2008 година насам, а преди това беше в националния младежки отбор на Люксембург. С отбора на Босна той разписа участие на Световното първенство за Босна, но пропуска Евро 2020.

 

Мартин Одегаард - Норвегия (36 милиона лири)

Норвежецът също имаше малшанс заради отпадането на отбора си. Евро 2020 за него вече е мираж и ще се задоволи с ролята си на играч под наем в тима на Арсенал и една от изгряващите звезди на Норвегия.

 

Филип Костич - Сърбия – (28,8 милиона лири)

Костич е от играчите, които изгубиха много от това, че Сърбия не се класира за финалите на Европейското. Звездата от Бундеслигата играе в Айнтрахт от години и се надяваше на най-доброто развитие, но нямаше късмет.

 

Костас Манолас - Гърция – (28,8 милиона лири)

Гърция отдавна не е онзи отбор, който стана европейски шампион през 2004 година. Той остана трети в групата си, а Манолас, който играе в Наполи, се прости с възможността за изява на първенството.

 

Никола Миленкович - Сърбия – (25,2 милиона лири)

Играчът на Фиорентина е само на 23 и звездата му тепърва изгрява, а от щаба на италианския гранд Ювенто, съобщават, че следят отблизо развитието му и имат големи планове за него в бъдещата си селекция. Той обаче също пропуска Евро 2020.

 

Мараш Кумбула - Албания – (24,3 милиона лири)

Албания игра на финалите на предишното Европейско във Франция. Днес обаче късметът изневери на отбора, а Кумбула, който е едва на 21 години и играе за Рома, имаше шансове да бъде сред звездите на първенство това лято.

 

Всички тези играчи и националните отбори, чиято чест защитават на терена, са смятани за аутсайдери. Факт е обаче, че това са едни от най-скъпите футболисти, а отборите на страните им не са за подценявани, макар че Англия, Франция и Белгия са фаворитите на Евро 2020 според мнозина букмейкъри. Тяхното отсъствие от зелените терени на турнира това лято е огромна загуба за феновете и за играта. Те се превърнаха в големите отсъстващи от първенството и тепърва ще търсят друг подобен голям международен форум, за да се докажат и да блеснат с играта си. Общо 24 национални тима ще се борят за европейската титла във футбола, макар и с една година отлагане. На мнозина обаче им беше писано да останат извън светлината на прожекторите и да чакат шанса си едва след нови четири години, когато ще се проведе и Евро 2024.

"Агенция Атлантик" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

Новини