Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Горещата вълна в Европа застрашава гренландския лед
Горещата вълна в Европа застрашава гренландския лед
Горещата вълна в Европа застрашава гренландския лед Петък, 26.07.2019 г., 17:29 ч. Температурните рекорди в Западна Европа, изглежда се насочва към Гренландия в притесняващо развитие, което може да намали ледената покривка на острова под минимума, алармират експерти

Горещата вълна, която доведе до температурни рекорди в Западна Европа, изглежда се насочва към Гренландия в притесняващо развитие, което може да намали ледената покривка на острова под минимума, регистриран през 2012 г., предаде Ройтерс.

Говорителката на Световната метеорологична организация към ООН Клеър Нюлис заяви, че горещият въздух идва от Северна Африка и не просто е счупил европейски рекорди вчера, а ги е надхвърлил с 2-3 или 4 градуса по Целзий, което за нея е „абсолютно невероятно“.

В четвъртък в Париж бе регистриран абсолютен температурен рекорд от 42,6 градуса по Целзий на фона на силни горещини в Германия, Белгия, Холандия, Великобритания.

Абсолютен рекорд от началото на метеорологичните наблюдения бе поставен в четвъртък и в Белгия – 41,8 градуса, както и в Холандия – 40,7.

Коментари