Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Горещо време властва над страната и днес
Горещо време властва над страната и днес
Горещо време властва над страната и днес Вторник, 13.08.2019 г., 09:23 ч. В Благоевград отново се очакват температури около и над 38 градуса

Днес отново ще бъде слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Преобладаващите максимални температури ще са между 33 и 38 градуса, по-ниски ще останат по морския бряг.

Отново е издадено предупреждение за опасно високи температури и горещини в част от страната.

Оранжев остава кодът в Благоевград. След обяд в ниската част на областта температурите ще достигнат и надхвърлят 38 градуса.

В други 14 области обявеният код е жълт. Той се отнася за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, София-област, София-град, Перник и Кюстендил. В по-голямата част от тези райони дневните температури ще надвишат 35 градуса.

Над Черноморието отново ще е слънчево. Ще духа умерен източен вятър. Максимални температури на въздуха: 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 26-27 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Над планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части до умерен източен вятър. Остава топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

В сряда ще бъде още по-горещо и слабият до умерен източен вятър няма да разсейва жегата. Преобладаващите максимални температури ще са между 34 и 39 градуса. Жълт код за високи температури ще бъде в сила за цялата страна, с изключение на Благоевград, където кодът остава оранжев. Привечер от северозапад ще се заоблачи и до полунощ на места в крайните западни райони ще превали и прегърми.

Коментари