Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Харви Уейнстейн ще плати 25 млн долара обезщетения
Харви Уейнстейн ще плати 25 млн долара обезщетения
Снимка: БГНЕС
Харви Уейнстейн ще плати 25 млн долара обезщетения Четвъртък, 12.12.2019 г., 11:08 ч. Изплащането им ще бъде разпределено между повече от 30 актриси и бивши служителки, които съдят холивудския продуцент за сексуален тормоз

Холивудският магнат Харви Уейнстейн постигна споразумение за 25 милиона долара с десетки жени, обвинили го в сексуален тормоз и изнасилвания, съобщава БГНЕС. 

Сделката ще трябва да бъде подписана от всички страни и да получи съдебно одобрение, за да удовлетвори почти всеки иск за нарушение, заведено срещу него от 2017 г.

Изплащането на обезщетения ще бъде разпределено между повече от 30 актриси и бивши служителки, които съдят 67-годишния продуцент.

Една от неговите обвинителки, 50-годишната Катрин Кендъл, обяви пред „Ню Йорк Таймс“, че е разочарована от сделката, но се е съгласила да подпише, тъй като не иска други жени да се лишат от изплащането.

Сред обвинителките на Уейнстейн са някои от най-известните актриси в света - Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу, Салма Хайек, въпреки че никоя не е част от производството.

Продуцентът, чийто случай предизвика появата на движението #MeToo срещу сексуални престъпления, е изправен пред наказателен процес следващия месец, който може да му донесе доживотен затвор. 

Коментари