Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Хавиер Бардем призова да защитим океаните
Хавиер Бардем призова да защитим океаните
Хавиер Бардем призова да защитим океаните Вторник, 20.08.2019 г., 09:45 ч. Актьорът участва в кампания на "Грийнпийс" за създаване на световна мрежа от защитени морски територии

Испанският актьор Хавиер Бардем отправи призив от трибуната на ООН за сключване на международен договор за защита на океаните на Земята и за незабавни действия от страна на световната организация в тази посока.

Бардем участва в кампания на организацията "Грийнпийс" за създаване на световна мрежа от защитени морски територии, в които да се възстанови подводния живот.

Javier-Bardem.jpg

"Океаните ни са пред катастрофа и ние всички сме отчасти отговорни за това", продължи актьорът и призова световната организация да действа сега и веднага.

"Океаните ни принадлежат и бъдещето им днес е във вашите ръце", каза Бардем преди предпремиерната прожекция на филм за неговата експедиция в Антарктика с "Грийнпийс" миналата година. Той изрази съжаление за решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли Съединените щати от Парижкото споразумение за климата.

Коментари