Henry Cavill напуска "The Witcher"

Liam Hemsworth поема главната роля и мантията на Белия вълк

30 октомври 2022
social
Снимка от БГНЕС

Британският актьор Хенри Кавил пусна съобщение, че вече няма да продължава с главната роля във "Вещерът" на Netflix.

Сериалът ще продължи с четвърти сезон, но ролята на Гералт от Ривия ще бъде поверена на австралийският актьор Лиъм Хемсуърт, който ще поеме мантията на водещ в сериала. Това е революционен момент и доста необичаен за толкова популярна поредица като "The Witcher".

Хенри Кавил направи изявление за този ход (ComicBook.com), в което донякъде се обсъжда решението да напусне "Вещерът" и какво ще означава Лиъм Хемсуърт да поеме ролята.

Кавил казва: "Моето пътуване като Гералт от Ривия беше изпълнено с чудовища и приключения и, уви, ще сложа медальона и мечовете си за четвъртия сезон. На мое място фантастичният г-н Лиъм Хемсуърт ще поеме мантията на Белия вълк... Предавам факела с уважение към времето, прекарано в превъплъщение на Гералт, и с ентусиазъм да видя как Лиъм ще се справи с този най-завладяващ и нюансиран мъж."

Не се посочва официална причина, поради която Хенри Кавил ще се откаже от ролята в Netflix, макар че натоварването на времето и графика му може да е в основата на този ход. Актьорът е ангажиран в редица продукции, които предстоят в бъдеще, включително наскоро обявеното "The Ministry of Ungentlemanly Warfare".

Новини