Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Херцогинята на Съсекс съди британски таблоид
Херцогинята на Съсекс съди британски таблоид
Снимка: БГНЕС
Херцогинята на Съсекс съди британски таблоид Сряда, 02.10.2019 г., 11:00 ч. „Мейл он съндей“ е публикувал лично писмо на бившата американска актриса

Херцогинята на Съсекс – Меган Маркъл, започна съдебни действия срещу „Мейл он съндей“ за това, че незаконно е публикувал нейно лично писмо. В декларация от страна на нейния съпруг принц Хари, херцог на Съсекс, се казва, че той и Меган са принудени да вземат мерки срещу „неуморимата пропаганда“.

Принц Хари заяви: „Загубих майка си, а сега виждам съпругата ми да става жертва на същите тези мощни сили“. Позовавайки се на принцеса Даяна, херцогът на Съсекс каза, че историята се повтаря. Говорител на „Мейл он съндей“ каза, че вестникът застава зад публикацията и ще отстоява твърдо позицията си в съда.

Адвокатската фирма „Шилингс“, действаща от името на херцогинята, обвини вестника в кампания с фалшиви и уронващи престижа материали. Става дума основно за писмото на Меган до баща ѝ за многобройните му интервюта за медии след като не успя да присъства на сватбата на дъщеря си.

Адвокатите на двойката обвиняват вестника, че е подвел читателите си с публикуваното писмо, в което „стратегически са пропуснати параграфи, изречения и конкретни думи, за да се замаскират лъжите, които скалъпват вече повече от година“.

Говорителят на „Мейл он съндей“ категорично отрече да е имало каквато и да било редакторска намеса при публикуването на писмото.

Коментари