Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Херцозите на Съсекс представиха сина си
Херцозите на Съсекс представиха сина си
Херцозите на Съсекс представиха сина си Сряда, 08.05.2019 г., 20:44 ч. След като запознаха наследника си с кралицата обявиха и името на момченцето

Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор - това е името на сина на принц Хари и Меган. Херцозите на Съсекс разкриха публично името на наследника си малко след като го представиха на кралица Елизабет II. Момченцето е осмият й правнук. На официалната среща са присъствали също принц Филип и майката на херцогинята на Съсекс Дориа Рагланд.

royal baby

Новороденият Арчи е седми в списъка с наследници на британската корона, но няма веднага да стане принц. Най-вероятно той ще носи титлата херцог на Съсекс, тъй като е първородното мъжко дете на двойката. Титлата принц трябва да му бъде дадена от Нейно величество.

royal baby

royal baby

Фамилията Маунтбатън е британският превод на германската фамилия Батенберг, от която е и първият български княз, управлявал нашата страна след освобождението от турско робство през 1878 г. Неговите двама братя сключват през 80-те години на 19-и век успешни бракове с дъщерите и внучките на кралица Виктория /1838-1901 г./. Съпругът на кралицата принц Филип по майка принадлежи също към фамилията Маунтбатън/Батенберг.

Фамилията Уиндзор е въведена в разгара на Първата световна война, с нея британската кралска фамилия къса с германската династия Сакс-Кобург-Гота, от която са българските царе до 1946 г.

По-рано днес кралската двойка показа наследника си за първи път пред света. Новороденото момченце спеше невъзмутимо в ръцете на баща си, с бяла шапка и одеало. Меган Маркъл също беше облечена в бяла рокля.

royal babyroyal baby

"Това е магия, невероятно е. Аз имам двамата най-прекрасни мъже на света и съм щастлива", каза херцогинята на Съсекс. Тя добави, че синът им има най-сладкия характер и е много спокоен. "Той просто е мечта. Изминалите няколко дни бяха много специални". Меган благодари и за подкрепата и поздравленията, които получава.

royal baby

royal baby

royal baby

Не по-малко развълнуван беше и принц Хари - "Да, прекрасно е! Родителството е невероятно. Изминали са колко - само два и половина, три дни. Но ние сме във възторг, че си имаме наше вързопче радост. И имаме възможност да прекараме ценно време с него докато бавно започва да расте".

royal baby

royal baby

royal baby

Малко по-късно в официалния Инстаграм на двойката се появиха снимки на дебюта на момченцето. Те са правени от фотографа, който запечата личната част от сватбеното парти на Меган и Хари.

Момченцето се роди в понеделник, 6-и май. То ще има британско и американско гражданство. Новороденото ще расте в резиденцията „Фрогмор“, където от векове не е израснало нито едно кралско дете.

royal baby

Коментари