Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Хоакин Финикс участва във видеото "Пазители на живота"
Хоакин Финикс участва във видеото
Снимка: БГНЕС
Хоакин Финикс участва във видеото "Пазители на живота" Петък, 07.02.2020 г., 12:17 ч. Краткият филм представя Земята като пациент на операционната маса, който лекарите отчаяно, но напразно се опитват да спасят

Фаворитът за "Оскар" тази година Хоакин Финикс се превъплъщава в образа на медик, борещ се да спаси умираща Земя във филм - първи от поредица от 12 късометражни продукции, насочени към необходимостта от "пришпорване" на действията срещу климатичните промени.

Двеминутният филм, озаглавен "Пазители на живота", е заснет в сътрудничество с екодвижението "Бунт срещу унищожението" (Extinction Rebellion) и организацията "Амазон уоч" със седалище в Калифорния, чиято цел е опазването на Амазония.

Заснет в реанимация в Лос Анджелис, филмът проследява опита на лекари да спасят неизвестен пациент, чиито равни линии на жизнените показатели представляват заплахата от климатичните промени, обезлесяването и пожарите - от Австралия до Амазония.

"Това наистина е призив за действието. Хората не осъзнават, че все още има време, но само ако действаме сега и направим съществени промени по отношение на потреблението. Не можем да чакаме правителствата да разрешат тези проблеми вместо нас. Отговорността за промяна и незабавни действия е наша", гласи посланието, отправено от Хоакин Финикс.

Освен него в краткия филм, режисиран от Шон Монсън, участват и други холивудски звезди - Росарио Доусън, Матю Модайн, Уна Чаплин, Корианка Килчър и музикантът Албърт Хамънд-младши от група "Строукс".

Коментари