Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Христос Спасител в Рио се превърна в лекар
Христос Спасител в Рио се превърна в лекар
Снимка: БГНЕС
Христос Спасител в Рио се превърна в лекар Понеделник, 13.04.2020 г., 14:01 ч. Върху емблематичната статуя беше прожектирана докторска роба

Статуята на Христос в Рио де Жанейро беше „облечена“ в докторска роба. Така организаторите на акцията благодариха на лекарите на целия свят.

Статуята на Христос Спасител на планината Корковадо в Рио де Жанейро на Великден беше „облечена“ в лекарска престилка в знак на солидарност със здравните работници, които се борят с коронавируса.

Статуята получи новия си облик благодарение на специфично осветяване. Организаторите благодариха на лекарите от цял свят. Думата “Благодаря” се появи на паметника на няколко езика, включително португалски, испански, английски, немски, италиански, китайски, френски, арабски и руски.

Освен това статуята беше осветена в цветовете на националните знамена на страните, които са най-засегнати от коронавирусната инфекция – САЩ, Испания, Италия и Китай, както и самата Бразилия. „Това е послание за надежда през труден период на глобална пандемия“, заяви архиепископът на Рио де Жанейро, кардинал Орани Жуан Темпеста.

Коментари