The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Hugh Laurie и Emilia Clarke озвучават герои на Terry Pratchett
Hugh Laurie и Emilia Clarke озвучават герои на Terry Pratchett
Снимка: instagram
Hugh Laurie и Emilia Clarke озвучават герои на Terry Pratchett Петък, 06.11.2020 г., 17:56 ч. Анимацията "Изумителният Морис" ще има премиера през 2022 г. с одобрението на наследниците на писателя

Hugh Laurie и Emilia Clarke са сред актьорите, които ще дадат гласа си за герои от филма "Изумителният Морис".

Звездите от сериалите "Д-р Хаус" и "Игра на тронове" се присъединяват към другите имена в актьорския екип, сред които David Thewlis, Himesh Patel, Gemma Arterton и Hugh Bonneville.

Анимацията е адаптация на книгата на покойния сър Terry Pratchett от 2001 г. "Изумителният Морис и неговите образовани гризачи", която е част от популярната му серия романи "Истории от Света на Диска". В нея е представена интерпретация на известната приказка за ловецът на плъхове от Хамелн.

Сюжетът разказва за рижавия бездомен котарак Морис, който е измислил перфектната парична измамна схема. Той е открил едно глуповидно хлапе, което свири на свирка и се е сприятелило с истинско стадо от говорещи плъхове. Когато компанията стига пострадалия Кански Мекиц, малката им шашма внезапно пропада.

Toby Genkel и Florian Westermann ще режисират филма, който трябва да излезе през 2022 г. и има одобрението на наследниците на Pratchett.

Коментари