Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
И днес ще е нетипично топло и слънчево за декември
И днес ще е нетипично топло и слънчево за декември
И днес ще е нетипично топло и слънчево за декември Вторник, 17.12.2019 г., 08:35 ч. По Коледа ще има слънце, по Нова година се очаква сняг

Днес над страната от югозапад ще продължи да се пренася топъл въздух. През деня ще бъде предимно слънчево. По поречието на Дунав, в котловините и на много места в Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска слоеста облачност, като на повечето места около обяд ще настъпи подобрение на видимостта. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 11 и 16 градуса, на места в Предбалкана до 18-20 градуса; по-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла: 5-8 градуса.

Над планините ще бъде слънчево и ще се затопли още. Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса.

Над Черноморието преди обяд на много места ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Около и след обяд ще настъпва разкъсване на облачността и подобрение на видимостта. Почти тихо време. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-15 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Вероятността за валежи по Коледните празници остава малка, времето ще се задържи по-скоро слънчево. Акцент и през следващите дни остават високите за втората половина на декември температури.

В неделя на много места ще има преваляния от дъжд. Тогава ще посрещнем и настъпването на астрономическата зима, без обаче традиционните за сезона сняг и ниски температури.

Около 27-и декември ще има валежи предимно от дъжд, а на 31-и декември - Нова година, заради очакваните по-ниски температури, валежите ще бъдат предимно от сняг.

Коментари