Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
И днес въздухът в страната е замърсен
И днес въздухът в страната е замърсен
Снимка: БГНЕС
И днес въздухът в страната е замърсен Четвъртък, 19.12.2019 г., 09:11 ч. За втори ден буферните паркинги в София са безплатни

И днес буферните паркинги към метрото са безплатни. Мярката на Столичната община се налага заради мръсния въздух в София. Две от станциите на Изпълнителна агенция „Околна среда” са измерили превишение на фините прахови частици от над 150 микрограма на кубичен метър.

Пет са местата, на които шофьорите могат да оставят колите си на буферните паркинги - на булевардите “Цариградско шосе“, “Черни връх“, “Ломско шосе“, “Александър Малинов“ и на “Драган Цанков“. Над 2500 са свободните места в тях. От Общината отчетоха, че с 20% се увеличава броят на използващите буферни паркинги в дните с превишение на фините прахови частици във въздуха и в дните, в които се въвежда мярката безплатен буферен паркинг.

За втори пореден ден апелът на общината е да не се използват личните автомобили, а градския транспорт. Както и да се спре отоплението на твърдо гориво, като се премине на алтернативно отопление.

Коментари