Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Илън Мъск открива първия подземен тунел в Лос Анджелис
Илън Мъск открива първия подземен тунел в Лос Анджелис
Илън Мъск открива първия подземен тунел в Лос Анджелис Понеделник, 22.10.2018 г., 17:37 ч. Високоскоростният тунел под американския мегаполис, замислен като алтернатива на наземния транспорт и метрото, ще заработи на 10 декември

Подземният високоскоростен тунел под американския мегаполис Лос Анджелис, замислен като алтернатива на наземния транспорт и метрото, е почти готов за експлоатация и ще заработи на 10 декември. Това съобщи в Twitter предприемачът Илон Мъск, цитиран от ТАСС.

"Първият тунел на практика е готов. Ще бъде открит на 10 декември", написа Мъск.

Предприемачът обяви създаването на The Boring Company през декември 2016 година, а през януари 2017 г. тя започна да строи тунел в рамките на проект за създаване на подземна мрежа, която в бъдеще се планира да обхване целия Лос Анджелис.

През юни тази година компанията завърши прокарването и строителството на участък с дължина над 4,3 километра. След откриването на съоръжението по думите на Мъск приоритет ще бъде даден на пешеходците и велосипедистите.

Очаква се след края на началния гратисен период цената на пътуването през системата да е по-ниска от цената на автобусен билет.

Компанията съобщи по-рано, че технологията й ще може да придвижва автомобили, както и платформи, пренасящи пътници и велосипедисти, през тунелите със скорост до 1209 км в час, уточнява в. "Лос Анджелис таймс".

Коментари