The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Имението на Michael Jackson беше продадено
Имението на Michael Jackson беше продадено
Снимка: wikipedia.org
Имението на Michael Jackson беше продадено Събота, 26.12.2020 г., 11:05 ч. "Невърленд" беше на имотния пазар от 5 години и цената постоянно падаше заради липсата на интерес от купувачи

Имението  на Краля на поп музиката Michael Jackson в щата Калифорния беше продадено на милиардера Ron Burkle.

Имотът беше обявен за продажба през 2015 г. на цена от 100 милиона долара от наследниците на певеца и компанията "Colony Capital". Оттогава цената му на няколко пъти беше понижавана. Миналата година тя беше 31 милиона долара.

Jackson купи имението в Лос Оливос, северно от Санта Барбара през 1987 г. за около 19,5 милиона долара и го нарече "Невърленд". То е разположено върху площ от 11 квадратни километра и в него имаше тематичен парк, въртележка, железопътна линия и виенско колело.

Певецът почина през 2009 г. Впоследствие атракционите бяха премахнати, а името на имота беше променено. В момента там има около 20 постройки, включително къщи за гости, басейн, баскетболно игрище и киносалон за 50 зрители.

Burkle е бил делови съветник на Jackson. Представители на милиардера съобщиха, че той смята придобиването на имота за изгодно вложение.

Michael Jackson е носител на 13 награди "Грами". В света са продадени над 1 милиард копия от негови записи. По данни на сп. "Форбс" Jackson е начело в списъка на знаменитостите, чието културно наследство продължава да носи доходи дори и след смъртта им.

Коментари